Eropuit met kids

Ook voor kinderen valt er in Twente veel te beleven. Heerlijk struinen tussen de dieren, een frisse duik in natuurwater, klimmen in het bos of cultuursnuiven in Musea. Graag helpen wij u op weg met ideeen voor uitstapjes met het hele gezin.

Dierentuin Nordhorn

Tierpark Nordhorn ligt net over de grens in Duitsland. Het is een in 1950 opgericht dierentuin op slechts 12 km rijden vanaf ons hotel. Met meer dan 2060 dieren van ruim 100 diersoorten is het zeker een bezoek waard. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis entree. Kinderen tot 16 betalen slechts € 9,90 en voor volwassenen bedraagt het entreetarief € 13,90. Het park is geweldig mooi aangelegd en wordt bijzonder goed onderhouden. Het is ruim opgezet en er is zowel een binnen- als buiten speeltuin. Er is een groot restaurant met zicht op de speeltuinen. Dus ook met minder weer is dit een leuk uitje voor het hele gezin!

Restaurant Klein Afrika

In Restaurant Klein Afrika beleef je een stukje Afrika in eigen land. Het gebouw is gemaakt van hout met veel Afrikaanse details. Vanaf het terras is er perfect uitzicht op de grote speeltuin. Klimtoestellen, glijbanen en een kabelbaan! Net zoals in Afrika kun je er op expeditie in dierenpark Het Hulsbeek. Je komt langs struisvogels, nadoes, emoes bijvoorbeeld maar ook langs kippen en geiten. Er is een pannenkoekenrestaurant maar je kunt er ook lunchen en spareribs eten.

Klimbos AvaTarZ

Het grootste klimbos van Twente. Met een veelzijdig klimparcours met hoogtes van 2 tot wel 12 meter is een bezoek aan Avatarz een sportieve uitdaging voor jong en oud. Kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich zo’n twee uur lang boven de grond goed vermaken. Super idee voor een dagje weg met gezin of familie.

Museum Natura Docet

Museum Natura Docet in Denekamp is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Het werd in 1911 opgericht door de Denekampse onderwijzer J.B. Bernink (1878-1954).  Het is voor jong en oud een belevenis.  Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

Attractiepark De Waarbeek

De Waarbeek bestaat inmiddels al ruim 95 jaar. De Rodelbaan, in werkelijkheid een achtbaan, werd in 1930 gebouwd door het park zelf en wordt beschouwd als één van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld.

Het aanbod van attracties (ruim 30) breidt zich elk jaar weer uit en ook aan de kleinste kinderen is er gedacht. Het park is overzichtelijk maar bomvol attracties, entertainment, speeltuinen enz… Sinds kort is het ook mogelijk een all-inclusive arrangement te boeken. Onbeperkt gebruik maken van de attracties en het eten en drinken.