Fietsen in Twente: een aaneenschakeling van natuur en cultuur!

Een mooie manier om Twente en het grensgebied te verkennen is per fiets. Het fietsknooppunten netwerk in Twente bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. De VVV Ootmarsum – Dinkelland heeft al wat voorwerk voor u gedaan en mooie routes voor u samengesteld variërend in afstanden van 26 tot 53 km. Deze routes bieden wij u graag kosteloos aan. Nog leuker misschien wel is zelf een route samen te stellen op basis van de knooppunten. Een fietsknooppuntenkaart van onze omgeving, Noord-Twente, is eveneens verkrijgbaar bij de receptie, voor € 5,95.

Springendalroute

Éen van de routes van De VVV Ootmarsum – Dinkelland is de Springendalroute. Deze route is 53 km maar kan ingekort worden tot een route van 43 km.
De bezienswaardigheden langs deze route zijn het Springendaal, het Schuivenhuisje, Landgoed Singraven, Havezate Het Everloo en het Stift.

Smokkelroute 37 km

Een andere route van De VVV Ootmarsum – Dinkelland is de Smokkelroute. Deze route is 37 km lang en volgt deels de Nederlands-Duitse grens. Ook passeert u een mooi stukje van het Almelo-Nordhorn kanaal.
De bezienswaardigheden langs deze route zijn Landgoed Singraven, Klooster Zusters Franciscanessen, Sluis Frensdorfer Haar met Douanehuis, Commiezenhut, Jan Wesselinkshoes en het Klöpkeshoes.

Euregio Fiets-4-daagse

In de derde week van de bouwvak (Noord-Twente) krijgt fietsen in Twente een extra dimensie. Jaarlijks vind er in die week de Euregio Fiets-4-daagse plaats. De enthousiaste organisatie weet elk jaar, en dat nu al zo’n 45 jaar, wisselende routes en randprogramma’s door de mooiste natuurgebieden van onze regio en de Graftschaft Bentheim te verzorgen. U kunt kiezen uit vier routes: 25, 40. 60 of 100 km.

In deze week mogen wij altijd veel terugkerende gasten verwelkomen. De ene gast vertrekt meteen om 08.00 uur omdat de 100 km vandaag op de planning staat en de andere gast ontbijt heerlijk uitgebreid en stapt om 10.00 uur op de fiets voor de kortere routes. Ook dit jaar hebben wij weer een fietsarrangement voor u samengesteld zodat u zorgeloos kunt genieten van de prachtige fietstochten terwijl wij u tijdens uw verblijf culinair in de watten leggen.