Activiteiten Oldenzaal

Oldenzaal ‘de glimlach van Twente’ ligt op 9,5 km van ons hotel

Oldenzaal is een levendige en bruisende stad waar veel verschillende activiteiten te doen zijn. De gezellige terrassen op de Grote Markt staan bekend om de Twentse gastvrijheid. Jaarlijks wordt in Oldenzaal het grootste carnavalsfestijn gevierd boven de rivieren. Er zijn dus genoeg activiteiten Oldenzaal te beleven!

Activiteiten Oldenzaal

Hulsbeek

Oldenzaal beschikt over het multifunctionele recreatiepark ‘Het Hulsbeek’. Dit park is ideaal voor activiteiten Oldenzaal. In deze bosrijke omgeving is veel te beleven zoals klimmen in het avontuurlijke klimpark, waterplezier op de verschillende plassen, wandel- en fietstochten in de mooie natuur, mountainbiken op het parcour, racen bij het kartcentrum en sporten met de openbare sportattributen.

Het centrum

De kerk van Oldenzaal ligt in het midden van het centrum. De St. Plechelmusbasiliek is rond 1150 jr. gebouwd en grenst aan twee pleinen. Het gezellige marktplein is een groot terras bestaande uit verschillende horeca gelegenheden. Aan het tweede plein ‘Sint Plechelmusplein’ bevinden zich verschillende winkelstraten en de twee overdekte winkelcentra: de Driehoek en In Den Vijfhoek. Het kloppend hart van Oldenzaal is zeker een bezoek waard!

Activiteiten Oldenzaal
Activiteiten Oldenzaal

Carnaval

Carnaval is al meer dan 65 jaar een begrip in Twente. Ieder jaar wordt de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal georganiseerd en live uitgezonden. Het is een feest waarbij gezelligheid, saamhorigheid en creativiteit bij elkaar komen. Versierde straten, prachtige praalwagens, creatieve thema’s en echte carnavals liefhebbers komt u tegen tijdens dit feest.

Boeskool is Lös

In augustus is er ieder jaar het gezellige zomerfeest in Oldenzaal. Het is een 5-daags evenement waar veel te beleven is voor jong en oud! Er zijn extra koopavonden, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes, diverse sportactiviteiten, een rommelmarkt en straatartiesten. Daarnaast staat er op het marktplein een grote feesttent met een muzikaal programma bestaande uit show, dans en muziek door lokale bewoners en bekende artiesten.

Activiteiten Oldenzaal