Bezienswaardigheden Enschede

“Enschede, de stad van nu” ligt op 24,4 km van ons hotel

In Enschede is van alles te doen en te zien. Deze stad is perfect voor de shopaholics onder ons. Naast de vele winkels vind je hier ook toffe architectuur, musea’s, galeries en de ArtEZ kunstacademie. Verder staat Enschede bekend als een kennisstad, waarbij techniek, innovatie en creativiteit goed samen gaan. De stad heeft een rijke geschiedenis als textielstad en is vandaag een levendige plek met een fijne binnenstad.

Bezienswaardigheden Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Het museum heeft een wisselende tentoonstelling en biedt een grote collectie oude-, moderne- en hedendaagse kunst. Jaarlijks ontvangt het museum bezoekers uit binnen- en buitenland en is zeker een bezoek waard. Na het bewonderen van de bezienswaardigheden Enschede kunst kunt u genieten van koffie of lunch in de aangrenzende binnentuin.

Het centrum

Enschede is de grootste stad in de regio Twente met een bruisende binnenstad en biedt een groot aanbod aan winkels, culturele voorziening en horeca. Rondom het H.J van Heekplein vind je bekende winkelketens als Zara, Mango, Primark en Decathlon. Op het andere plein genaamd ‘Oude Markt’ vind je leuke terrasjes en horecabedrijven om na een dag shoppen even uit te rusten. Ook staat de Oude Markt in het middelpunt van het uitgaansgebied van Enschede. Elke zaterdag is er een grote markt van 08.00 tot 17.00 uur op het H.J. van Heekplein.

Bezienswaardigheden Enschede
Bezienswaardigheden Enschede

Het Rutbeek

Recreatiepark Het Rutbeek is een attractiepark vol avontuur en beleving. Het Rutbeek is een grote uitdaging voor outdoor liefhebbers. U kunt hier heerlijk zwemmen en ontspannen op de stranden. Toch liever iets actiever? Er zijn sportieve manieren om u uit te leven, er is namelijk een skipiste, een klimbos, een waterskibaan en een paintballbos. Het is ook een plek waar veel festivals en evenementen worden georganiseerd.

Grolsch bierbrouwerij

Grolsch is een merk dat weinig introductie nodig heeft. Wilt u weten hoe het mooie Grolsch in de unieke beugelfles terecht komt? Dan heeft de Grolsch brouwerij een uitgebreide tour. Hier vertellen ze over de rijke geschiedenis, het brouwen van het karakteristieke pils en de speciaal bieren en het bottelen van de unieke beugelflessen. Na de tour mag u natuurlijk het product proeven!

Bezienswaardigheden Enschede

Stads wandeling

Dit stadspark is vernoemd naar de Enschedese textielfabrikant Abraham Ledeboer, en is verkozen tot een van de mooiste parken in de wereld. Bij de receptie vind u een stadwandeling die door dit mooie park gaat. Deze route gaat langs vele meerdere parken in Enschede en het roombeek.