Het Lutterzand

Het Lutterzand ‘uniek natuurgebied in Twente’ ligt op 7,8 km van ons hotel

De omgeving van het Lutterzand biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Het gebied bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen en prachtige bossen. Dwars door het natuurgebied stroomt de rivier de Dinkel die het Lutterzand elke keer weer vervormd. Hierdoor is het Lutterzand een aardkundig monument en zeker het bezoeken waard!

Het Lutterzand

Wandelen

In het Lutterzand zijn vijf verschillende routes uitgezet door middel van gekleurde paaltjes. De routes verschillen van drie tot zeven km langs de mooiste plekken van het gebied. Bij Paviljoen Lutterzand bevindt zich het Toeristisch Informatie Punt waar de wandelroutes starten. Naast het Paviljoen is er ook het restaurant ‘Florilympha’ en halverwegen de wandel- en fietsroutes bevindt zich de ‘Lutte Hutte’ voor een gezellige pauze.

Kanovaren op de Dinkel

De Dinkel is een van de mooiste kanorivieren van Nederland. De kanotochten over de Dinkel zijn altijd onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Er zijn verschillende partijen die dit organiseren. Het kan zijn dat de waterstand bij het Lutterzand te laag is en u uit moet stappen. Dat hoort natuurlijk bij moeder natuur, dus trek waterdichte schoenen aan!

Het Lutterzand
Het Lutterzand

Mountainbiken

Ga mountainbiken in het spannende recreatiepark Het Lutterzand. Voor €15 kunt u een GPS, bij Adventure King, huren met daarin een mountainbike route geprogrammeerd van 25 kilometer lang. De route wordt begeleid door een instructeur van de organisatie. Het natuurgebied het Lutterzand is kwetsbaar, hierdoor is het niet toegestaan om “In het wild” te gaan mountainbiken.