Landgoed Singraven

Landgoed Singraven ‘Beleef het beste van het Noorden’ ligt op 2,3 km van ons hotel

Tot het landgoed Singraven behoren bijzondere monumentale gebouwen, waaronder de watermolen, een koetshuis, een aantal pachtboerderijen en het Huis Singraven. Singraven staat bekend om zijn veelzijdige landschappen, vind in de mooie natuur veel wandel- en fietsroutes. Het landgoed heeft dus verrassend veel te bieden met zijn boeiende cultuurhistorie, rustgevende en bijzondere natuur en actieve recreatiemogelijkheden.

Landgoed Singraven

Het Huis Singraven

Het huis is omgeven door een prachtig park, dit park is ideaal om een rustige wandeling te maken. Bekijk onze site ‘Deur’n Doarp Wandeling’ voor een leuke route door het landgoed Singraven. Het huis is omgeven door een prachtig park. Om meer over de geschiedenis te leren van het Huis Singraven biedt het landgoed rondleidingen aan. Deze rondleiding kunt u afsluiten met een heerlijke high tea.

Watermolen

Op het landgoed is ook de watermolen gelegen. De watermolen is uniek vanwege zijn drie raderen, namelijk voor een oliemolen, korenmolen en een zagenmolen. De molen is nog steeds in gebruik als houtzagerij. Links naast de watermolen ligt een leuk restaurant “De Watermolen”. Tegen over het restaurant ligt De Landgoedwinkel, hier vindt u heerlijke streekproducten, boeken en landgoed gerelateerde cadeauartikelen. Hier kunt u ook rondleiding aanvragen.

Landgoed Singraven
Lang Verblijf arrangement Hotel De Schout

Park en arboretum

Ontdek de tuinen van het Singraven. Het landschapsontwerp in de tuinen en bijzondere planten zijn te zien in alle jaargetijden en zeker een bezoek waard. Ontdek de Engelse landschapsstijl ontworpen door de beroemde tuinarchitect Leonard Springer. Het park is geopend voor wandelaars en is rolstoel/scootmobiel toegankelijk.