Stad Ootmarsum
Ootmarsum “de kunststad van Twente” ligt op 9,5 km van ons hotel
Ootmarsum staat bekend om de vele kunstenaars, galerieën en musea. Daarnaast heeft de stad gezellige straten en smalle steegjes. dit komt doordat de stad Ootmarsum een authentieke en middeleeuwse plaats is waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Hiernaast zijn zijn er nog vele andere redenen om een bezoek aan het historische Ootmarsum te brengen. Maak een heerlijke wandeling op de Kuiperberg, rust uit op een gezellig terras aan het plein of bezoek het landgoed Springendal.
Kunst
Ootmarsum is de plek voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Laat u hier verassen door het bijzondere kunst & cultuuraanbod of maak je eigen kunst bij een van de vele kunstgalerijen workshops. Ontdek de kunstenaar in u zelf. Verken de stad met vele musea en galerieën waar bijna alle kunstvormen worden vertegenwoordigd.
Het centrum
De kerk van Ootmarsum ligt in het centrum van de stad, de H.H Simon en Judaskerk is gebouwd in de 13de eeuw. Op het kerkplein vindt je leuke restaurantjes en boetieks. Loop rond in het centrum en ontdek de mooie oude huizen en gezellige steegjes. Een stadwandeling is zeker de moeite waard, samen met een gids ontdek je de leukste plekken in de stad. De gids is geboren en getogen in de stad Ootmarsum en wil graag zijn liefde en kennis delen.
Springendal
Landgoed Springendal is perfect om mooie lange wandelingen te maken door de natuur. Doordat het gebied niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. Landgoed Springendal wordt ook wel ‘De tuin van Nederland’ genoemd voor zijn schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes. Vindt tijdens het wandelen de ouderwetse Twentse boerderijen.
Openluchtmuseum
Het Openluchtmuseum net buiten de stad Ootmarsum neemt je mee naar het boerderij leven in Twente van vroeger. Het boerenleven is hier in beeld gebracht met boerderijtjes en alles wat een boerenfamilie honderd jaar geleden nodig had om een boerderij te onderhouden. Het museum verteld het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger.